Drains

Ik heb twee slangetjes uit mijn lijf steken. Het ene uiteinde zit opgekruld onder mijn huid. Aan de andere kant zit een drainpot. Die vangt het wondvocht op. In het ziekenhuis was ik de dag van de operatie mobiel genoeg om naar het toilet te gaan. Ik hing mijn drainpotten naast het infuuszak aan mijn infuuspaal op wielen. 


Een dag later werd mijn infuus s’morgens verwijdert. Ik had weer zin in koffie. Dat haalde ik verderop in de gang. En daar liep ik dan met mijn twee drainpotten: kling klonk. Ik had het idee dat niet iedereen het fris vond om dit te zien. Daar had ik wel beeld bij. Aan mijn moeder vroeg ik een linnen tas met een lang handvat. Daar stopte ik de drainpotten in. Deze hing ik over mijn schouder. Nog handig ook. Je zag niks engs en ik had en heb ook nog eens mijn handen vrij. 

Gisteren merkte ik dat de drainpotten verstopt zaten. Er kwam geen vocht. Ook de luchtbelletjes gingen niet verder. Met het ziekenhuis gebeld. Of ik toch wilde komen. De slangetjes werden doorgespoten met een zout oplossing. Er kwamen flinke stolsels uit. Dus het was niet voor niks. 

Morgen breng ik de kids naar school. Kling klonk. Hopelijk voor de laatste keer met de drains op pad. Om 11:30 moet ik in het ziekenhuis zijn voor controle. Ik hoop zo dat ze eruit mogen. Een drain zit in de verdrukking onder de huid en het drukverband. Mijn huid wordt daar steeds dunner en dunner.

3 thoughts on “Drains

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s