Wat ben ik bang voor de volgende stap.


Ik ben zooooo bang. 

De operatie. Stap twee in het behandelplan. Maar zo ingrijpend. Zonder wederhelft. 

Alleen thuis. Ok, niet helemaal alleen. Ik heb twee kinderen naast mij. En vrienden en familie om op terug te vallen. En ik weet het: ik hoef maar te bellen naar mijn ex en hij is er voor ons.

Ik ben zo bang voor de pijn. Lichamelijk maar vooral psychisch. 

De littekens die IK levenslang zal blijven zien. 

Maandag ging ik weer voor een infuus naald naar de anesthesist. In een keer raak. Yes! Hij vroeg hoe het met mij ging. En de tranen kwamen bij mij eruit. Ik vertelde hem dat ik bang ben om niet wakker te worden na de operatie. Hij keek mij aan en zei: jij werkt hier, wat zijn je voorbeelden…. Eerlijk gezegd weet ik niet beter dan dat iedereen wakker wordt na een operatie. Maar nu sta ik ervoor. Met een mega back Up aan mensen. Maar zal ik dan toch niet die ene zijn, die ene op de 100.000 die niet wakker wordt. Ik ben wel een moeder die voor haar kindjes gaat. Ik heb het geluk dat ik dankzij mijn ex en geregel van mijn broer en liefdadigheid van mijn ouders kan blijven wonen waar ik woon. En dan zou er iets met mij….. Of ik val weg….. Dit is voor mijn gevoel zo’n grote verantwoording. En daarom heb ik denk ik ineens die spook verhalen in mijn hoofd. Niet reeΓ«l maar toch…. Een hele grote angst, verantwoordigheidsgevoel.

2 thoughts on “Wat ben ik bang voor de volgende stap.

  1. Jammer dat we je gisteren toch niet van deze angst af hebben geholpen…met de angst voor de pijn kan ik je niet helpen maar voor de anaesthesie hoef je echt niet bang te zijn Henriette

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s