Mam, hoe zag je haar er ook alweer uit?

In het begin durfden de kids niet naar mijn kale hoofd te kijken. Ikzelf trouwens ook niet. Laatst zag ik een programma over een jonge meid die echt een stuk jonger was dan ik. Zij was terminaal. Om haar leven te verlengen kreeg ze nog een heftige chemo. Daardoor zou haar haar wel uitvallen. En dan denk je: meid, je leven wordt verlengd wat is dan een kaal hoofd? Maar dit ervaarde zij toch echt heel anders. Tranen met tuiten. Ik snap nu wel waarom. Als je jezelf dan in de spiegel ziet dan zie je een ziek mens. Iemand met mogelijk een dodelijke ziekte. Een kaal hoofd is inderdaad het ergste niet maar oh zo confronterend. Inmiddels ben ik er wel aan gewend. Ik krijg al wat dons haren. 


Eva vraagt steeds vaker: mam, wat voor haar had je vroeger ook alweer? Zojuist de was gedaan. En wat vond ik? Een paar ‘oude’ haren. Normaal baal je van losse haren. Maar wij hebben deze eens goed bekeken. De kleur, de krul. Wij zijn met z’n drieΓ«n heel benieuwd wat voor haar ik straks ga krijgen. Door de chemo verschrompelen je haar zakjes. Vandaar dat de meeste mensen daardoor krullend haar terug krijgen. Na enkele maanden zijn de haar zakjes meestal hersteld en zit je weer op het oude niveau. Net als hopelijk mijn leven.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s