Een dagboek voor een meisje van zeven jaar……

Mijn dochter heeft het de laatste tijd erg moeilijk. Heel erg moeilijk. Ikzelf schrijf graag al mijn gevoelens op in een dagboek. Maar zij zit net in groep drie. Kan wel wat woorden schrijven. Ze is verbaal al niet sterk. Hoe kan ze dan gebeurtenissen/gevoelens opschrijven?

Ik dacht om met haar aan tafel te gaan zitten. Kopje thee erbij, een schrift voor onze neus en een pen in onze handen. Dan vraag ik aan haar wat ze voelt, wat er die dag allemaal gebeurd is. Dan schrijf ik het meeste op. Ik laat haar hier een tekening bij maken en eventueel wat losse woorden van gevoelens opschrijven. Desnoods schrijf ik het eerst op en zij mij na. Leert ze meteen van. Dit proces is fijn voor ons samen in deze moeilijke tijden. 

Nu kreeg ik laatst een leuke tip van Jolinda van Alfen. Zij schrijft onder andere voor http://www.mamsatwork.nl 

En inmiddels heb ik twee exemplaren via via van J.Intrabartolo. Helemaal geweldig. Op een bepaald moment van de dag gaan de kids en ik aan tafel zitten. Ieder met zijn eigen dagboek. Ik denk dat zo’n boek zeker voor nu heel veel waarde kan hebben. En voor later een fijn naslag werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s