Roti pannenkoekjes maken.

Als je roti eet horen daar pannenkoekjes bij. Als ikzelf roti maakte pakte ik voor het gemak vaak tortilla’s. Soms kocht ik bij de Albert Hein roti pannenkoekjes van een Surinaamse oma, voorverpakt en maanden houdbaar. 


Op een gegeven moment gingen mijn man en ik roti bestelen bij een Surinaamse toko. Soooooooo, die pannenkoekjes waren lekker! Makkelijk vouwbaar zodat je deze kon gebruiken als lepel/om je eten mee op te scheppen.

Nu heb ik een makkelijk en lekker recept gevonden om deze ‘roti’ pannenkoekjes te maken. Je kan deze natuurlijk bij bijna elk gerecht gebruiken. Chili concarne of rijst gerechten. Of als dip s’avonds bij je tapenades in plaats van toastjes.


Wat heb je nodig? 150 gram kikkererwten uit blik, 400 gram bloem + iets extra, zout, peper en 4 eetlepels olie. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Stamp ze fijn in een vijzel tot een grove pasta. Daarna doe je de 400 gram bloem, zout peper, olie en ca 200 mol lauwwarm water erbij en kneden maar. Het eindresultaat zou een soepel, redelijk plakkerig deeg moeten zijn. Kort laten rusten. Daarna maak je hier 10 bolletje van. Je deegroller en werkblad royaal bestuiven met bloem. In een droge koekenpan bakken en klaar.Van de week zag ik bovenstaand pak liggen bij de Albert Hein. Voor ruim een euro. Ideaal om op voorraad te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s