Mijn dochter ziet erg op tegen naar groep drie gaan….

En ik ook een klein beetje…

Ze maakt nog steeds geen mooie zinnen. Ze kan de letter ‘r’ niet uitspreken. Oftewel wij hebben fluitvliegen in huis inplaats van fruitvliegen. Maar aangezien zij drie jaar heeft gekleuterd moet ze nu toch echt door naar groep drie.


En wat ziet zij hier tegenop. Ze vindt zelf dat ze nog niks kan…. Dan roept zij; ik kan niet lezen. En dan zeg ik maar; de juf gaat jou dit leren. Maar ondertussen denk ik aan haar uitspraken zoals; ik fiets zonder armen. En dan denk ik; schat, jij kan fietsen zonder je handen aan het stuur te houden. Maar jij hebt nog steeds je armen. Ik weet zeker dat als een ander hier iets over zegt dat zij meteen gaat huilen. Thuis ook. Eva maakt vaak de leukste grapjes. Dan lacht de rest van het gezin hierover. En dan gaat zij huilen. Ze denkt dat wij haar dan uitlachen. Oftewel, geen zelfvertrouwen, een achterstand met uitspraak en zinsopbouw. Ik maak mij zorgen πŸ˜₯.


Heeft er iemand nog tips hoe wij haar kunnen begeleiden? Of is het het beste om het gewoon even af te wachten hoe het loopt. Volgens de ergonomie en logopedie loopt Eva ook achter. Is het misschien een idee om deze mensen erbij te betrekken bij het leerproces. Of laat ik Eva even met rust en laat haar concentreren op haar schoolwerk/groep 3/veel te leren in een jaar?!

Morgen is het zover…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s