Makkelijke water ballonnen.

Onze kinderen zijn dol op waterballonnen. Dan sta ik bij de buitenkraan en zet ik de een na de andere ballon onder de kraan. Vullen maar. En daarna komt het moeilijkste gedeelte; het dichtknopen. Mijn man is slim en zegt dat hij te dikke vingers heeft om de ballonnen dicht te knopen. Dus ik ben altijd de klos.

Nu kan je tegenwoordig waterballonnen kopen die vanzelf sluiten als je ze van de kraan af haalt. Maat deze zijn duur…..
Wij hebben nu een ander systeem. Voor 9 euro (nog steeds heel erg duur) heb je 100 waterballonnen. Je zet een systeem van ruim 30 ballonnen op je waterkraan. Je zet de kraan open. Alle ballonnen vullen zich. Daarna hoef je geen knoopjes te leggen. Je trekt de waterballon van een stokje waar het water doorheen kwam zodat de ballon zich vulde. Het elastiekje trekt zich samen. Alle ballonnen zijn nu gevuld met water en dicht dankzij een elastiekje. Dus kies ik op zijn tijd voor gemak. En op is op. En voor de rest, voor het goedkopere gedeelte ben ik gewoon de klos met ze stuk voor stuk te vullen. Volgens mijn nichtje hoef je ze niet eraf te trekken. Zet een emmer onder de ballonnen. Als ze vol genoeg zijn/zwaar genoeg vallen ze vanzelf van de kraan af in de emmer. Maximaal gevuld.

Hier in Ede betaal je voor 3×30 ballonnen=90 ballonnen een bedrag van 5 euro. In Roermond kan je deze set kopen voor 2,50. Wauw. Dat scheelt toch weer 50%. Vast ook via het internet te bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s