Hoe kan je het beste munt in je tuin laten groeien?

Mijn man, kinderen, buren en ik zijn dol op munt. Munt thee. Munt in koud water. Munt in een koude salade zoals couscous met komkommer. 


Je moet nooit munt vol in je tuin planten. Deze plant gaat namelijk woekeren en woekeren. Nog erger als onkruid. Het grote voordeel is dus wel dat munt groeit en groeit. Ze overleven elke winter. 


Je koopt een munt plant bij een Lidl voor een euro. Of biologisch bij de Albert Hein. Een tuincentrum heeft deze natuurlijk ook altijd te koop. Ik heb twee jaar geleden Marokaanse munt gekocht (bij een tuincentrum). Deze plant heeft een hele sterke smaak. Twee takjes zijn genoeg voor een hele mok munt thee met een behoorlijke pittige pepermunt smaak.


Ik had/heb een grote bak met allemaal verschillende soorten kruidenplanten erin. Maar die munt plant…. Die groeit maar en groeit maar. Ik kan er bijna niet tegenop knippen. Ik ben zo blij dat ik deze nooit in de volle grond heb gepoot. Volgend jaar maak ik mijn hele kruidentuin bak leeg. Gooi hierna nieuwe potgrond in. Daarna een peterselie plant, bieslook, thijm, basilicum en rozemarijn. En munt? Die poot ik appart in een bak waarin deze oneindig kan groeien en woekeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s