Uitbouwen of niet?

Wij hebben een fijne kamer beneden. Deze kan altijd groter. Als wij tenminste willen uitbouwen. Maar dan missen wij een stuk van de tuin….. En aangezien wij buiten mensen zijn……


Mijn man en ik hebben het er regelmatig over. Zullen wij uitbouwen? Dan zijn we onze overkapping kwijt. Maar daardoor krijgen wij een woonkeuken en een grotere woonkamer. Wat woonkamer betreft hoeft deze zeker niet groter voor ons. Hoe groter, hoe meer wij verdwaald raken. Maar een woonkeuken zou op zich wel leuk zijn. Maar mis ik deze nu echt? Eigenlijk niet eens.


En wat het buitenleven betreft. Ik snap dat wij in Nederland meer binnen leven dan buiten. Alhoewel….. Dankzij onze overkapping zitten wij als gezin veel buiten. Als de temperatuur in de zomer prima is en het miezert, dan zit ook deze dame toch lekker buiten. Droog en genietend van het getik van de druppels. En in de winter met de feestdagen of met een cocktail party in onze tuin zitten wij met z’n allen buiten, droog dankzij het dak boven ons hoofd en de screens. En warm dankzij ons gas vuurtje. 


Voor nu laten wij het maar zo. Scheelt weer kosten. Op deze manier zijn wij meer buiten dankzij alle hulp middelen. Ineens bedenk ik mij dat ik blij moet zijn met wat ik heb! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s