Op een zondag thuis of op de straat?

Zondag is een rustdag. Dit heb ik van vroeger meegekregen bij mijn opvoeding. Mijn zoon speelt graag buiten. Een prima eigenschap. Beter dan de hele dag achter de I-pad of televisie. Maar wat doen wij als gezin met de zondag en buiten spelen?  De buurt waar wij in wonen heeft niet zoveel met zondag rustdag. 

  
Doordeweeks krijgt mijn zoon niet zo vaak de kans om met vriendjes buiten te spelen. De reden daarvan is dat bijna alle dagen al zijn gevuld met sporten en een vast oppas kind op de maandag bij ons. En dan hebben we nog de werkdagen van mama waardoor de kindjes uit school naar de opvang moeten. Dus het spelen met kinderen uit de buurt komt meestal neer op een dag in het weekend. En soms gaat op zondag de voordeurbel…… Wat doen we daarmee? 

  
Als het mooi weer is en mijn zoon heeft de afgelopen week weinig kans gehad om met vriendjes te spelen dan laat ik hem buiten spelen. Na het uitslapen (wat hij gelukkig goed kan) en een uitgebreid ontbijt laat ik hem ‘los’. Even lekker buiten zijn. Maar mocht het slecht weer zijn dan heeft hij pech. Bij regen staan er weleens vriendjes voor de deur die vragen of ze bij ons binnen mogen gamen. Dat gaat mij dan toch echt te ver. Dat gaat op mijn zondag, rustdag niet gebeuren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s