Breekbrood maken, zoet en hartig ineen.

  

Dit is een makkelijk recept. En wie van hartig houd of van zoet? Dit brood bevat alles ineen.

  

Het recept: 500 gram bloem (plus iets extra), 1 zakje droge gist, 1 theelepel zout, 100 gram zachte boter, 350 ml melk (op kamertemperatuur), 1 eidooier, 2 eetlepels suiker en frambozenjam en/of pesto naar keus.

Meng in een kom de bloem, gist en het zout. Voeg de boter toe. Goed kneden tot een kruimelig geheel. Voeg de melk toe. Kneed het geheel zeker 10 minuten tot een soepel deeg. Maak er een bol van en leg dit in een kom. Laat dit afgedekt staan voor 1 uur en 30 minuten op een warme plek.

Daarna rol je het deeg uit. Snijd plakken van ca 4 cm breed. Bestrijk deze met jam of pesto. Rol de plakjes op. Dan pak je een springvorm (op de bodem leg je bakpapier en langs de rand wat boter met bloem). Leg de rolletjes hierin. Niet te strak. De eidooier even klutsen, dit mengsel strijk je over de bovenkant van het deeg. Aan de kant van de jam kan je wat suiker strooien. En over de pesto kant kan je kiesen om wat geraspte kaas heen te strooien. 

  

Dit alles zet je in een voorverwarmde oven op 220 graden. In ongeveer 30 minuten is je brood klaar. En iedereen kan nu genieten van wat hij of zij lekker vindt. Hartig en zoet. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s