Betaald parkeren door middel van een app/sticker of een los kaartje kopen?

In Ede zijn ze gestart met vooruit betalen. Dus niet meer je kaartje uit de automaat halen en achteraf betalen. Maar hoe weet je nou vantevoren hoelang je in het centrum bent? Ik heb geen idee of het druk is bij de klantenservice bij bijvoorbeeld de media markt. En hoelang ik moet zoeken naar de jamin. Want die zit niet meer op zijn oude plekje, maar waar dan wel? Dus dat kaartje vooraf betalen wordt hem niet. Bij een beetje pech met een te krappe tijd heb ik een boete of ik betaal voor een te lange tijd. Zonde van de portemonnee.

Sinds kort heb ik een sticker op mijn auto raam geplakt van ‘parkmobile’. Ik baal natuurlijk enorm van zo’n stomme sticker. Maar dankzij onze fijne gemeente Ede heb ik weinig keus als ik niet teveel wil betalen voor parkeren. Ik moet ook zeggen dat ik nu veel minder vaak naar het centrum ga. Ik ben boos op de gemeente. Deze dame besteld veel meer via internet. Eigenlijk ook wel weer zielig voor de ondernemers in Ede. Ze moeten de zondagen al open…. En nu komen er ook nog eens minder klanten hun kant op. Misschien als mijn boosheid weg is ga ik weer wat vaker. Die stomme sticker op mijn autoraampje heb ik toch al geplakt.


Maar hoe werkt zo’n parkmobile gebeuren? Via internet heeft mijn man een sticker van ze besteld. Die plak je op je autoraam. Je krijgt er een brief bij waarin staat hoe je alles moet installeren. Op het moment dat je op een van de parkeerplaatsen in Ede (en vele andere steden) staat ga je naar je parkmobile app, je logt in en starten maar. Op het moment dat je naar huis gaat log je uit. Ik stond laatst op het kuiperplein. Op het moment dat ik ging inloggen vroeg deze: sta je bij nummer 16, 17 of 18? Huh? Weet ik veel. Ik sta op het kuiperplein in Ede. Daar is er toch maar een van? Ik de auto uit en naar de parkeerautomaten gelopen. Daar stonden de nummers 16 en 17. De eerste maar ingetoetst. Daarna op start.


Er stond ook een mevrouw die een kaartje vooraf wilde gaan kopen. Volgens haar moest ze haar kenteken intoetsen…… Zij weer terug naar de auto, nummerbord onthouden en een kaartje gekocht. Misschien teveel betaald voor een kortere tijd. Of te weinig en een mogelijk een boete.


Iedere verandering vind ik bij voorbaat al niks 😁. Hopelijk is het een kwestie van wennen. Ik heb nu wel netjes per minuut betaald. Maar ik schrok nog steeds van het hoge bedrag. Al is deze manier van betaald parkeren wennen, de verhoogde prijs went nooit! Daaaag Ede.

Ik kreeg een bericht van een oud collega die melde dat je tegenwoordig geen sticker meer op je autoraam hoeft te plakken als je aangemeld bent bij Parkmobile. 

6 thoughts on “Betaald parkeren door middel van een app/sticker of een los kaartje kopen?

  1. De Jamin is weg uit Ede. Ze wilden in eerste instantie verhuizen vanwege de hoge huur, maar op de nieuwe plek zou de huur ook te hoog zijn, dus helaas, ook geen Jamin meer in Ede…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s