Wat gaan wij doen met de overgebleven paas eieren?Β 

  
Ik had de afgelopen vier weken een gezellige schaal met paas eitjes op tafel staan. Met de paasdagen zelf kregen de kinderen een paashaas en eieren van mijn schoonouders. En ook nog eens van mijn ouders. De kindjes vinden chocolade heerlijk. Inmiddels zijn wij een week verder en ze hebben net de oren van de paashaas opgegeten. That’s it. Wat ga ik met die andere 2,5 kilo chocolade doen? Eerst dacht ik aan de kliko of voedselbank. De kliko is makkelijk. De voedselbank iets minder. Geen idee waarom. Dus ik nam alles mee naar mijn werk. 2,5 kilo chocolade was aan het einde van de dag op. Helemaal prima. Beter dan weggooien. En ik kreeg ondertussen ook nog eens tips van mijn collega’s.
  
Waarom zou ik deze chocolade niet smelten en in een vorm gieten? Tjaaaaa, dat klonk eigenlijk best wel goed. Ik heb persoonlijk geen mooie speciale vormen. Maar je kan ook een ballon opblazen. Deze in de gesmolten chocolade dopen. Hard laten worden en dan de ballon doorprikken. Daarna heb je een prachtig chocolade bakje om fruit, cake of wat dan ook in te doen.

  
Je kan de chocolade ook smelten en deze gebruiken voor een chocolade fondue. Ik dacht toen nog; ja hallo, ik heb geen apparaat hiervoor. Toen kwam mijn collega met de tip; pak een schaaltje en zet hier een waxine lichtje onder. Werkt super. Smelt je chocolade en doe hier wat room bij. Klaar! En wat doop je hierin? Vers fruit, lange vingers, spekjes en soep stengels. En waarom geen brood? Als je een broodje met choco pasta lekker vindt dan kan dit ook prima. 
  
Je kan de chocolade ook smelten en deze door een cake beslag gooien. En vindt je het smelten teveel werk? Dan breek je de chocolade in stukjes. Je maakt een cake beslag. Daar meng je de stukjes chocolade doorheen. Dit alles in de oven en je hebt een soort straciatella cake/cupcakes.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s