Tuinkers is gezond.

  
Vroeger zaaiden wij deze zelf. Wat zaadjes voor tuinkers legde ik op een stuk wc papier of in potgrond. De zaadjes werden dus gepoot. Hier ging wat water bij. En binnen enkele dagen had je plantjes; tuinkers. Super gezond. Deze was en is heerlijk in een salade, op een omelet, of over een broodje kaas. 

  
En ach wie kent dit bovenstaande niet? Een hoofd met tuinkers als haren… Zoals op de foto hierboven zie je dat je heel makkelijk zelf een gezicht kan tekenen op een bloempot en haren kan kweken dankzij de tuinkers. Erg leuk voor de kinderen om een bloempot te versieren, potgrond erin te stoppen en zaadjes van de tuinkers erbij te stoppen. Zet dit bij de verwarming of in de vensterbank in de zon en er groeit binnen enkele dagen een weelderige haardos.

  
Zelf ben ik dol op de tuinkers van de Albert Hein. Drie verschillende smaken in een bak. Heerlijk bij…… bijna alles.

  

Voor een euro. Als je een beetje naar de datum kijkt kan je met zo’n bakje een week vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s