Suikervrij eten moeilijk?

Jazeker is dit moeilijk. Ten eerste is het bijna onmogelijk om echt suikervrij te eten. Zeker omdat dit product in bijna alles zit. In een pot chicken tonight zit zelfs twintig klontjes suiker. Oftewel, wil je niet teveel suiker binnen krijgen dan moet je alles vers eten. Dit klinkt duur. Maar valt best wel mee. Maar het kost je wel wat meer tijd en energie. Ik koop mijn pasta in een pakje. Wel volkoren. Als je dan toch voor koolhydraten gaat, waarom dan niet met vezels? Dan krijg je nog iets van voedingsstoffen binnen. Koop je ‘gewone’ pasta dan eet je koolhydraten, dus een stof om te verbranden, maar zonder voedingsstoffen. Als je de volkoren pasta lang genoeg kookt proef je echt niet dat je een volkoren versie eet. Het klinkt enger dan je denkt.

  
En welke saus zonder suiker/niet uit een potje gebruik je hierbij? Makkelijk. Olijf olie of kokos olie. Daar doe je wat knoflook, ui en stukjes tomaat bij. Wat heb je nog meer in huis? Wat geraspte kaas? Pesto? Stukjes spek/bacon/zalm? Pepertjes of paprika? Dit alles even lekker bakken in een koekenpan. Eventueel nog wat creme fraice of kookroom erbij. En je hebt een heerlijk diner gerecht. En zelfs dan krijg je nog suikers binnen. Maar zoals ik al aangaf; helemaal voorkomen lukt je bijna niet.

  
Drink verder geen sap uit een pak. Water uit de kraan is prima. Voor de kinderen gooi ik in een karaf nog weleens bij het water een drupje dixap. Ijsklontjes erbij en ze zijn blij. Of een nacht vantevoren wat vers fruit in een karaf water. De volgende dag heb je dan een heerlijk sapje.

Als ontbijt of lunch? Magere kwark (ook daar zit wat suiker in), puur, met wat ongebrande niet gezouten noten.

  

Of een omelet met kruiden uit de tuin en/of groenten mee gebakken. En wat dacht je van een avocado doormidden gesneden met een ei erop, geraspte kaas hier overheen en deze even in de oven en klaar. Vergeet vooral de kaas niet. Ik had deze in het begin niet eroverheen gestrooid. Ik kreeg toen een avocado uit de oven met een ei die leek op plastic. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s