Wel of geen winter dekbed?

Een paar maanden geleden begon het te vriezen. Heel normaal voor de tijd van het jaar. Dus bij het bedden verschonen pakte ik toen onze winterdekbed uit de kast. Deze werd na het luchten schoon op bed gelegd. Maar na een paar nachten was het niet meer zo koud buiten. Mijn man en ik hadden s’nachts de zweetdruppels op ons lijf na een nacht slapen. 

  

Na een paar nachten zweten heb ik toch maar weer het winter dekbed eraf gehaald. Deze schoon gewassen terug in de kast gelegd. Deze week is het s’nachts weer aan het vriezen. Waarschijnlijk maar voor een paar nachten. Dus wat te doen? Overdag schijnt de zon. De muren worden daardoor lekker warm. En dan dat minimale vrieskoude van de nacht erbij….. Ik zie de bui al hangen. Ik heb het koud s’nachts met een zomer dekbed. Maar mijn man wil er echt geen winter dekbed bij. 

  
Wij hebben nu een compromis. Op ons bed ligt een tweepersoons zomer dekbed. En over het voeteneinde een 1-persoons dekbed. Zo gaan wij heerlijk slapen. We hebben op deze manier lekkere warme voetjes als we in slaap vallen. Vaak word ik rond een uur of drie wakker. Dan heb ik het fris. Ik trek dan die een persoon dekbed over mij heen en val dan weer lekker warm in slaap. Mijn man is tevreden met een zomer dekbed over zich heen.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s