Vluchtelingen…..

Wie heeft hier geen moeite mee? De een vindt dat vluchtelingen altijd overal welkom moeten zijn. Een ander vindt dat deze mensen altijd teveel zijn…..

  
En waar zit ik? Ik vind dat mensen die geen normaal leven in vrijheid kunnen hebben een recht hebben op een beter leven in alle vrijheid. En als dat in een ander land is dan waar ze geboren en grootgebracht zijn….. Als mensen nou eenmaal de pech hebben om in een verkeerd land geboren te zijn vol oorlog, dan hebben deze mensen een recht om in een ander land een beter leven te (kunnen) krijgen. En ik snap dat velen Nederlanders denken; niet hier, wij zitten al vol genoeg….En dan lees je in de kranten dat er vele asielzoekers ons land binnen komen. Op zich prima. Maar wanneer zitten we echt vol? En zijn de mensen die hier binnen komen echt mensen die in nood zitten? Of komen ze omdat ze gehoord hebben dat het in Nederland een groot paradijs is? Ik kan hier niet over oordelen. Een ieder heeft hier zijn mening over. Allemaal prima. Ik zeg voor nu even niks. Zolang mijn leven gewoon door kan gaan…… Vind ik het prima dat we als land een opvang kunnen zijn voor een ander. En dat ik daar iets moet bijdragen vind ik ook prima. Ik heb wel makkelijk praten omdat ik best iets kwijt kan. Maar stel je toch eens voor dat je niks hebt, bang moet zijn om je mening te zeggen en een uitweg zoekt ergens anders. Hoe fijn is het dan dat je daar opgevangen wordt. 

  
Ik ben wel van mening dat je je als asielzoeker wel hebt te gedragen in je opvangland. Zoals wat er laatst gebeurd is in Keulen; dat asielzoekers vrouwen hebben verkracht. In Zweden en BelgiΓ« is dit ook al voorgevallen. Dan mag je van mij een aantekening krijgen in je dossier en een retourtje terug krijgen naar je land van geboorte. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s