Een gezond eet patroon.

In de ochtend pak ik een citroen. Deze snijd ik doormidden. Met de hand knijp ik hem leeg in een glas water. En opdrinken maar. Een makkelijke gezonde start van de dag is gemaakt. Ik heb weleens gehoord dat dit goed is om te detoxen. Maar weer slecht is voor je gebit… Ik vind het gewoon makkelijk, lekker en fris.

  
Daarna ga ik ergens een keer ontbijten. Ik heb moeite met een boterham in de ochtend. Dus ik pak een schaal met yoghurt, noten en wat honing. Die slurp ik makkelijk naar binnen. Dit is rond een uur of negen.

 
Om 10:00? Dit verschilt. Meestal een kop zwarte koffie en een stuk pure chocolade. Dit laatste schijnt gezond te zijn. Vaak heb ik daarna nog trek. Mocht dat zo zijn dan pak ik een hand vol gemengde noten om deze op te eten.

 
12:00. Boterhammen met boter, kaas, ei, huttenkase en of worst. Of crackers. Men zegt dat twee volkoren crackers hetzelfde aan voedingsstoffen bevat als een bruine boterham. Hierbij neem ik wat water of bouillon. Soms als toetje weer een kop koffie. Als boter neem ik gras boter of roomboter. Pure boter zonder toevoegingen.
Om 15:00 fruit en thee of water.

  
17:00 een warme maaltijd. Het liefste bereidt zonder pakjes. De ene keer zijn het piepers de andere keer een pasta. Wat vlees of vis hierbij. Groenten of rauwkost. En een glas tomatensap of een smoothie.

In de avond een groot glas verse munt thee. Eventueel nog wat fruit. En bij een erge grote trek een volkoren cracker met roomboter en kaas. Of een gekookt ei met of zonder een avocado. 

  
Dit alles klinkt en is volgens mij een ideaal plaatje. Erg moeilijk vol te houden. Waarom? De verleiding die op de loer ligt. Een lade vol met snacks. De werkvloer waar getrakteerd wordt. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat als ik drie maaltijden nuttig en twee gezonde tussendoor snacks eet dat ik in de avond niet snel de chips en koekjes pak. Men zegt dat een grote trek ook te maken kan hebben met dorst. Dus als je veel water tussendoor drinkt dan zou je minder gaan snacken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s