Kinder ski-kleren aanschaffen voor een Nederlandse winter?

Dit vond ik voorheen zo lastig, wel of geen winterkleding aanschaffen? Oftewel soms zonde van het geld maar soms ook wel weer eventueel nodig maar vooral handig. Wij gaan als gezin nooit op wintersport. De winters in Nederland zijn soms wel en soms niet koud. Afgelopen twee jaar stelde de winter niet zoveel voor. Enkele jaren daarvoor wel. Veel sneeuw hadden we toen. En toen rende ik meteen naar de winkel (na een werkdag) en waren de snowboots en ski jassen uitverkocht. Nog snel het internet op. Soms had je geluk. Maar dan kon het nog weleens enkele dagen duren voordat je de spullen in huis had.
Wat doe ik tegenwoordig? De kinderen groeien gelukkig niet meer extreem hard. Zij zijn nu 6 en 7 jaar oud. Aan het einde van de herfst begin winter heeft bijvoorbeeld een Lidl of Terstall winkel ski jassen, broeken en snowboots in de aanbieding. Deze schaf ik dan ook meteen aan voor mijn kinderen. Zeker een maat te groot, soms zelfs twee maten. 

  
Mochten we een koude winter krijgen dan heb ik snowboots voor ze waar ze extra dikke sokken in aan moeten doen. Dan zitten deze hierdoor als gegoten. En de ski broeken en jassen krijgen ze aan met omgeslagen mouwen en pijpen. Het jaar daarna hebben ze dezelfde serie kleren aan maar dan ‘gewoon’; geen mouwen en pijpen omgeslagen. En geen extra dikke sokken. Nog steeds prima warm. Zo doen wij over het algemeen twee jaar met een serie winterkleding. En mochten ze een groeispurt hebben? Dan krijgt de  dame (de jongste) de kleding van de heer (de oudste). Dan hoef ik nog maar voor een persoon nieuwe spullen te kopen. Sowieso krijgt onze dochter de serie van zoonlief. Ook dat scheelt weer geld. Ik koop dan ook altijd neutrale kleuren voor ze. Liefst zwart, grijs of blauw. Deze kan je makkelijk doorschuiven. Is dit misschien de reden dat de lievelingskleur van onze dochter blauw is πŸ˜‰?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s