Oudjaarsdag.

Oudjaarsdag. De kinderen hebben nog steeds schoolvakantie. Wat kunnen we met ze doen op zo’n feestelijke dag? Het gezellig maken! 

 
Helaas werk ik vandaag van 7:30 tot 17:00. Maar mijn man is gelukkig de hele dag thuis. We krijgen vrienden op visite. In de ochtend gaat de bbq al aan. Er wordt iets speciaals gemaakt wat de hele dag duurt. Dit wordt inmiddels een beetje een traditie. De mannen achter de bbq op oudejaarsdag. Watertandend over wat ze aan het einde van de dag te eten krijgen. De vuurkorven gaan aan zodat iedereen lekker warm blijft. De kindjes mogen boven het vuur marshmallows  maken. We hebben een driepoot met een pan ertussen die boven een vuur hangt. In deze pan boven het vuur zit gluhwein. Heerlijk om warm te blijven. En ondertussen worden er sterretjes aangestoken en knal erwten op de grond gegooid. Op een gegeven moment zijn de kinderen al dat knal vuurwerk wat door de jeugd in de buurt wordt afgestoken zat. Dan gaan ze naar binnen. Daar staat de tv aan met een aquarium beeld. Spelletjes staan op tafel om mee te spelen. De laatste snoepjes die nog in de kerstboom hangen mogen opgegeten worden.

Vuurwerk mag 31 december vanaf 18:00 tot 1 januari 2:00 afgestoken worden.

Ik heb niet het idee dat iemand zich daaraan houdt. Mocht je last hebben van teveel vuurwerk veel te vroeg, dan kan je dit melden via een speciaal nummer. Op te zoeken via het internet. Wij horen de hele dag de 31ste ook veel vuurwerk. Ik laat ze maar. Die ene dag in het jaar. Maar als ik een strijker in mijn tuin krijg waar ik dan zelf in sta zonder oorbeschermers kan ik nog weleens boos reageren.

Wij hebben voor iedereen brillen en oorbeschermers in huis mochten we naar buiten gaan. En wat onszelf betreft hebben we alleen maar een kinder vuurwerk pakket. Ons geld voor oud en nieuw zit in een stuk vlees voor de bbq en een Oudejaarslot πŸ€. En vooral een goed humeur. Dit laatste kost gelukkig niks.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s