De schoen zetten.

Hoe vaak laat je je kind de schoen zetten? En hoever ga je met een schoen kado?

  
Bij ons thuis is de regel dat je je schoen voor het eerst mag zetten zodra de Sint en zijn pieten in Nederland gearriveerd zijn. Dit valt altijd op een zaterdag. Dus diezelfde avond mogen de kinderen hun schoen zetten. De volgende ochtend ligt er dan ook altijd een kado in. Het weekend daarna op een zaterdag gaan we voor hetzelfde ritueel. Soms hebben ze pech dat er maar twee zaterdagen in deze periode vallen. En soms hebben ze het geluk dat het er drie zijn. In de schoen gaat wel een tekening of een knutsel. Iets gezonds van een wortel of appel. En er wordt natuurlijk goed gezongen. De schoen staat nooit op de slaapkamer. Het liefste bij een schoorsteen. Maar die hebben wij niet. Dus dan wordt het ergens beneden bijvoorbeeld bij de voordeur. Helaas zijn de kinderen op zo’n dag wel iets eerder wakker. Maar gelukkig onthouden ze de ‘gouden’ regel van niet voor 8:30 uit bed stappen in het weekend. Om 8:30 hoor ik dan ook vaak de kindjes roepen; mam, het is tijd! Dan pak ik mijn foto camera die naast mijn bed ligt en sjok ik achter de kindjes aan naar beneden. 
En, tadaaaaa, daar staan dan twee schoenen met snoepgoed en een kadootje erin. Normaal ontbijten we elke ochtend gezond. Maar deze twee of drie dagen in het jaar starten we de dag met pepernoten of ander snoepgoed. De kado’s worden uitgepakt. En ‘hopelijk’ spelen ze hier de rest van de dagen daarna nog mee. De prijs van dit kado? Nooit boven de vijf euro. Maar omdat ik vaak al op tijd begin met ‘zoeken’, heb ik voor weinig vaak een leuk kado. En dit maal twee of met een beetje geluk drie….. Optimaal genieten in de maand december in het weekend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s