Bucket list.

Een geweldige film is dit. The Bucket list van Morgan Freeman en Jack Nickelson. Alleen is de reden om een bucket list in hun geval te maken niet zo leuk. Ongeneeslijk ziek zijn en dan een lijst maken met dingen die ze voor hun sterven nog willen doen. Maar waarom zou je wachten met zo’n lijst?

  

Waarom maak je hem niet nu? Schrijf de dingen op die je graag zou willen doen, zien of meemaken in je leven. Waarschijnlijk is niet alles haalbaar. Is dit erg? Ik denk het niet. Dromen en fantaseren over dingen is ook leuk. Als je alles maar zo voor elkaar krijgt is ook zo saai. 

Maak voor jezelf een lijst. En een samen met je partner. En misschien een met de kinderen. Kijk wat de overeenkomsten zijn. Helemaal leuk om ze samen te voegen. En zo niet. Wie weet zegt iemand iets en denk jij; wauw, dat wil ik ook, wat een super idee! Met z’n allen maak je een lijst voor julle als gezin en een persoonlijke lijst. Kijk wat haalbaar is. Probeer deze te plannen.Probeer niet teveel in de toekomst te leven maar geniet van nu!! 

In KEK mama april 2015, een tijdschrift, staat een stuk over Roelanda, 34 jaar. Zij en haar man hebben een zoon van 10 jaar. Roelanda weet dat ze nooit meer beter zal worden. Ze heeft terminale borstkanker. Als je zo’n stuk leest…. Vreselijk. Voor het laatst met het gezin naar Parijs. Een wens van haar zoon. Als ik zoiets lees dan denk ik echt bij mezelf; wacht niet tot het te laat is met je Bucket list. Geniet nu van je wat je hebt! Doe NU de leuke dingen die in jou of de rest van je gezin opkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s