Fruit en groente buiten bewaren in de herfst.

In de zomer bewaar ik veel groenten en fruit in de koelkast of kelderkast. Anders hebben we veel fruit vliegjes in huis.

  
In de herfst is de temperatuur buiten overdag vaak boven nul. Zo rond de 10 graden gemiddeld. Ideaal voor aardappels, mandarijnen, uien en perssinaasappels. Zo rijpen ze niet te snel. Deze groenten en fruit soorten zijn in deze periode vaak in de aanbieding. En daar zijn we dol op. Om dan alles op het aanrecht of een andere plek in huis te leggen kost veel ruimte. En ze gaan nog weleens door de warmte overstuur. Wij hebben het geluk een overkapping aan huis te hebben. Maar een schuur is ook een prima plek om een voorraad neer te leggen van je aangekochte seizoens groenten en fruit. Pompoenen zijn ideaal om onder een overkapping te bewaren. Lekker koel. En niet teveel vocht.

En dan is er ook nog zoiets als wecken. Alhoewel ze daarvan terug komen. Vele vitamine’s gaan verloren. Invriezen is prima. Ik zag laatst bij iemand dat ze zelf zuurkool maakte van kool. Dit kost je 6 weken wachttijd. Maar dan heb je het wel zelf gemaakt. En je kan het een hele tijd bewaren. Ik hou daarvan. Zelf maken en lang kunnen gebruiken. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s