Rijpe bananen, geraspte kaas en melk invriezen/lang bewaren.

Ik heb nooit geweten dat je melk en karnemelk kon invriezen. 

Rijpe, bruine bananen invriezen. Overrijpe, bruine bananen hoef je niet weg te gooien. Je kunt ze prima verwerken in baksels als bananencake, bananenbrood en smoothies. Doe de bananen in een afsluitbare diepvrieszak waar je zo veel mogelijk lucht uit laat ontsnappen en leg ze in de diepvries. Als je iets wilt bakken met de bananen laat ze dan even buiten de koelkast ontdooien. Voor een smoothie hoeft dat niet.

  
Geraspte kaas. Ook kaas kun je prima invriezen. Rasp het en stop het in een afsluitbare diepvriesbak of zak. Deze kaas is ideaal om te gebruiken op je pizza, in de kaasfondue of voor over de lasagne en andere gerechten waar je graag een laagje kaas bovenop wilt. Van te voren ontdooien is niet nodig.

  
Melk, karnemelk, amandelmelk. Ben je geen melkdrinker en heb je maar een klein beetje nodig in een recept? Vries de rest dan in. Giet de restjes melk in een ijsblokjesvorm. Voeg de blokjes bevroren melk toe aan warme gerechten of laat ze eerst ontdooien in de koelkast. Ik zelf heb nog weleens kleine pakjes melk in huis als ik maar een beetje nodig heb. En als ik toch eens veel over heb (wij zijn geen grote melk drinkers thuis) dan maak ik pannenkoeken van de overgebleven melk.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s