I-pad (dag)/lekker spelen dag.

We hebben heerlijke herfstdagen gehad. Droog weer met een zonnetje. Prachtig weer om buiten te spelen. Gelukkig doen onze kinderen dat ook graag. Maar toch is de verleiding van een tablet groot. Als we met z’n allen uit school komen om thuis even wat te eten en drinken wordt er vaak al snel gevraagd; mogen we op de tablet? Waarop ik bijna altijd ‘nee’ zeg. Je neemt een vriendje of vriendinnetje mee naar huis om te spelen. Niet om ieder voor zich achter een tablet te gaan zitten. Met mooi weer spelen de jongens van zeven jaar vaak in de speeltuin om de hoek. En dochterlief van zes speelt vaak in de tuin. Of ze is lekker aan het knutselen. Mocht ze naar de speeltuin willen om te spelen dan ga ik vaak mee met een tas met wat te drinken en wat fruit. Als de kinderen buiten spelen hebben ze vaak trek. En fruit gaat er dan vaak heel erg makkelijk in. Dubbelop gezond. Frisse lucht van buiten en vitamientjes uit fruit.

  
En als het buiten slecht weer is dan pak ik bijvoorbeeld een stapel doeken en dekens. Dan kunnen ze binnen hutten maken. Nep waxine lichtjes erin. Soms komt de postbode langs met een pakketje. Ding dong. Die bezorgd dan een bakje met fruit of een tasje met iets te snoepen erin. Dan kan er nog geknutseld worden met zelf gemaakte brieven. Een hut kan ook fungeren als een auto garage. Of als winkel. We hebben nog steeds een speelgoed kassa in gebruik en de Albert Hein mini’s. Zo kunnen ze soms uren zoet zijn. Bij de kassa hebben we chocolade muntgeld.

                          
Bij slecht weer wordt er dus vooral binnen gespeeld. En soms, als het allemaal wat minder loopt met vriendjes dan mogen ze een half uur op de I-pad. Maar ik ga liever voor binnen spelen met een fantasie spel. En of knutselen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s