Een ‘friet’ dag in de week.

Vroeger hadden wij thuis een ‘friet’ dag in de week. Ik was toen wel wat ouder dan mijn kinderen nu zijn. Er zijn van die dagen in de week dat je weinig tijd hebt om te koken. En de diepvries lade even leeg is. Of dat je gewoon zin hebt in iets makkelijks en niet altijd gezond 😁. Bij ons is dat inmiddels de maandag geworden. Paps heeft dan avonddienst. En onze dochter heeft van 17:30-18:15 zwemles. Een vreselijk tijdstip. Niet handig om vantevoren veel te eten. Maar om 18:30 weer erg laat aangezien de kids om 19:00 naar boven gaan om aan het slaap ritueel te beginnen van omkleden, tanden poetsen, voorlezen en naar bed gaan.

                                                                                         
Sinds een paar weken hebben wij de maandag gedoopt tot snack dag. Deze dag hebben we extra kinderen over de vloer. S’morgens twee extra, tussendemiddag een mee eter. En s’middags uit school een jongetje extra. Dan nog de week booschappen te doen en wat huishoudklusjes. Waarom dan ook nog koken? Overdag staat er altijd fruit en rauwkost op tafel. Daar eet iedereen meer dan genoeg van. Dus de vitamine’s zijn binnen. Ik laat de kinderen dan kiezen wat ze willen eten. Meestal worden het mini pizza’s. Voor het zwemmen eten ze er een paar. En na de zwemles weer een stuk of drie. De buikjes zijn dan weer goed gevuld. Als het maar lekker is dan eet onze zoon heeeeel erg veel.

  
Het maagje is dan weer extra opgerekt. Dan kan er de volgende dag ook weer meer in 😁. En als je niet zo van eten houdt dan is het ook weleens fijn als er een maaltijd tussen zit die gewoon echt lekker is.

                                                                        

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s