Anti insect op je eten of fruit buiten.

Ze zijn er weer. De fruitvliegjes, vliegen en wespen. Of zoals mijn dochter die de R moeilijk kan uitspreken zegt; fluit vliegjes. Waarop mijn man en ik dan allebei gaan fluiten. 

Vroeger hadden mijn ouders van die vierkante netjes om over het eten neer te zetten. Zo kwamen er geen vliegen in het eten. Tegenwoordig zijn deze stoffen netjes vervangen door ijzeren mandjes. Ideaal voor buiten. Er komt geen vlieg op mijn fruit. En de mandjes waaien niet weg door de wind.

  

Meestal zet ik nog wat plastic kommetjes ernaast en vorkjes. Op het moment dat iemand zin heeft in fruit dan vult hij of zij een bakje. Meteen opeten. Zo heb je buiten geen last van ongedierte in je fruit. En ook hier om de boel lekker fris te houden als het wat langer staat op tafel; een koel element onder het bord of schaal leggen.

Gisteravond wilde ik binnen mijn glaasje appelsap drinken….. Ik zag ze alweer vliegen. De fruitvliegjes kon ik nog net op tijd weg jagen. Nu leg ik een onderzetter op mijn glas. Ik zal ze krijgen 😑. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s