Speelgoed in de woonkamer of op hun kamer?

Rust in huis? Of gezelligheid in huis? De een vindt het gezellig om een kamer vol te hebben liggen met puzzels, knutsel spullen en bijvoorbeeld lego. Een ander vind dit te druk te rommelig. En ik? Het is nu vakantie voor de kinderen. We hebben een paar dagen wat koelere temperaturen. Dus er gaat dus even niet gezwemd worden buiten. De kindjes gaan mee met een wandeling of we gaan een stukje fietsen. Maar dit is meestal in de avond omdat papa en mama nog even moeten werken, geen vakantie hebben. Maar verder spelen ze nu even graag binnen. De lego doos van zoonlief is tevoorschijn gehaald en staat midden in de kamer. Op een kleed heb ik de doos leeg gegooid. Aan het einde van de dag gooi ik deze in een beweging terug in de doos via het kleed. Lekker makkelijk. En de bouwsels die hij heeft gemaakt staan op een tafel. Elke dag wordt deze groter en groter. 

  
Dochterlief is meer van het knutselen. De een na de andere tekening wordt gemaakt. Allemaal prachtig. Wij hebben een deur waar alles opgehangen kan worden. Maar vol is vol. Ik maak een foto van de mooiste tekeningen. Aan het einde van de kleuterschool maak ik een digitaal foto boek met al haar gemaakte tekeningen erin. Lekker overzichtelijk, kleinschalig. En zo blijft alles bewaard. 

 
Maar ik merk nu aan mezelf dat ik het in het begin gezellig vind. Een tafel vol met knutsel spullen. Bij de kleine tafel overal lego. Daar tussen liggen puzzels op de grond. Wat barbie’s op de bank. En dan ineens…… Struikel ik over iets. Ga ik op de bank zitten en heb ik Ken tussen mijn billen. En dan is het klaar. Dan vind ik dit alles ineens rommel. Geen probleem. Dit gaan we met z’n allen aanpakken. Ieder ruimt zijn ding op. Ik help mee. Als papa thuis is mag hij ook mee helpen.

Ik heb weleens gedacht om het speelgoed op hun kamer te zetten. En in de woonkamer niks. Rust….. Maar hoe gezellig is het als je kindjes bij jou in de buurt lekker spelen? Lekker met z’n allen aanrommelen in de woonkamer. Jawel, de WOONkamer. Een plek wat voor iedereen is. Een plek om te leven, te eten en te spelen. Gezelligheid met z’n allen. Wij hebben op de slaapkamer van de kinderen het meeste speelgoed staan. Maar in de woonkamer staan ook een paar dozen (van de IKEA) met speelgoed. De ene keer is het playmobile. De andere keer lego of Barbie spullen. We wisselen gewoon af. 

2 thoughts on “Speelgoed in de woonkamer of op hun kamer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s