Beer can burger.

 

Wat heb je nodig? Een portie gehad. Een blikje bier. Maar ik denk dat een  glas ook prima is. Je maakt een gehakt bal. Daar duw je het glas in of dat blikje bier. Daardoor krijg je een kom vormpje. Daaromheen draai je spek. Of eventueel rauwe ham als je niet zo van veel vet houdt. 

In het kommetje stop je kruiden. En wat je maar lekker vindt. Wij hadden chorizo worst uitgebakken. Champignons, knoflook, ui en paprika ook nog even in de bak. Licht aangefruit. Dit alles stop je in je gehakt kommetje. Nog wat stukken kaas erbij. Volgens het recept jonge kaas. Wij hadden Chili kaas. In de tuin hadden we bieslook en rozemarijn staan. Je kan natuurlijk ook andere kruiden pakken.    

Daarna gingen de pakketje voor ongeveer een uur op 145 graden. Dit kan dus op de bbq maar ook in de oven. De pakketjes aan het einde op een broodje gelegd. En smullen maar.

Ik vond persoonlijk de spek teveel aan vet. Ik ga de volgende keer dan ook rauwe ham gebruiken in plaats van het spek. Het gehakt kwam van de Albert Hein. Runder gehakt. Mager en dus ook een beetje droog van smaak. De volgende keer nemen we een deel half om half met runder gehakt. En aan de inhoud…. Daar heb ik niet zoveel aan toe te voegen. Die was perfect. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s