Alcoholische zomer drankjes.

Een wit wijntje, rosΓ©  of prosecco kan altijd in de zomer. Vorig jaar kwam daar de Hugo bij. Een fris zomer drankje. Deze kan je kant en klaar kopen. Maar ook makkelijk zelf te maken met prosecco, vlierbessen siroop (onder andere bij de IKEA te koop), een takje munt en een schijfje limoen erdoor. Wat betreft de rosΓ© is dit jaar de zalmroze versie hip. Subtiel bosfruit met een lichte kruidigheid. Van de witte wijn is de frisse chardonnay trendy en een koel geschonken pinot noir.

  
Laatst hadden we met een cocktail party ook een lekker drankje gekregen van een vriend. Nummer 43; ongeveer 30 cc met bier aanvullen en een schijf limoen. Lekker veel ijs erbij en genieten maar.

  
Een spoom doet het ook vaak goed. Vooral met warm weer. Het is namelijk een fris citroen drankje. Kan ook als toetje gedronken worden. Je neemt citroen sorbet ijs. Dit gaat in de blender met ijs blokjes erbij en een scheut wodka (dit laatste is optioneel). De blender even flink hoog zetten. De inhoud in een glas schenken. Dan giet je er prosecco of champagne bij. Even roeren en klaar! Op de foto hierboven is alleen een beetje sorbet ijs gebruikt met prosecco. Als je meer sorbet ijs neemt en ijsklontjes erbij dan krijg je een mooie witte romige spoom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s