Kinderen en huiswerk.

Ik heb een neef die net op de middelbare school zit. Dat houdt in dat je elke dag huiswerk hebt. Als ik hoor wat dat allemaal inhoudt. Daar schrik ik van. Veel te moeilijk voor mij. Maar zoals mijn schoonzus zegt; vanaf dag een help je, dus je blijft daardoor redelijk op niveau. Het zal mij benieuwen. Gelukkig heb ik er nog niks mee te maken.

  

Onze kindjes zitten nog op de kleuterschool. Allebei. In groep een hebben ze nog weinig taakjes. Tenminste, dat dacht ik altijd. Vanaf dag een krijgen ze al een taken/plannings schema voor de hele week. En in groep twee zit daar nog meer uitdaging bij. Voorbereidend werk voor groep drie als ze gaan leren lezen en rekenen. Wat kan ik als ouder nu al voor ze doen om ze te begeleiden? We willen natuurlijk allemaal dat je kind met plezier naar school gaat en goed kan meekomen. In het begin van de schooltijd hadden onze kinderen nog geen geduld om lang te tekenen of te knutselen. Had ik de spullen op tafel staan….binnen vijf minuten waren ze klaar. Ik heb het nu anders aangepakt. De spullen om te tekenen staan in een kastje waar ze zelf bij kunnen. Ze mogen dan ook altijd kleuren. Maar daarna ruimen ze ook zelf de boel weer op. En nu vinden ze het denk ik zonde om maar vijf minuten iets te doen en daarna al weer te moeten gaan opruimen. Zo doe/zie ik voorbereidend huiswerk begeleiding. Alweer een stapje verder in plannen en zelfstandig worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s