Spelletjes in de auto.

Aankomend weekend gaan we weer de auto in voor een rit van meer dan een uur achter elkaar. Onze oudste zoon kan er nu al van balen. Als baby vond hij auto rijden al vreselijk. Huilend en soms gillend zat hij op de achterbank in zijn maxi cosi. Toen hij groter werd gaven we hem een I-pad. Ook geen succes. Daar werd meneer misselijk van. Als we hem vertellen dat we van de zomer op vakantie gaan is zijn eerste vraag: moeten we dan lang in de auto zitten? Zo ja, dan wil ik niet. Dat zo’n auto rit van een paar uur niet kan opwegen tegen een gezellige lange vakantie vol zon, lekker zwemmen en genieten van niks moeten. Heel bijzonder.

En toch gaat het aankomende zomer gebeuren. We gaan een week naar de Ardennen met de hele familie, zo’n veertig personen. Twee jaar geleden zijn we met z’n allen in hetzelfde huisje geweest. Dat was een enorm succes. Als ik dat aan onze zoon vertel….. Dan is het voor hem zelfs wel ok dat hij een lange auto rit gaat maken. Maar hoe kan je een auto rit nou leuk maken? 

Bijna elk kind is blij met een I-pad in de auto. Daar kan je van te voren spelletjes opzetten of een film. Maar mocht je daar geen geld voor hebben dan zijn er nog vele andere mogelijkheden. 

Ik zie wat jij niet ziet!  Onze dochter vind dit spel geweldig. Eigenlijk kan ze dit elke spel elke dag wel spelen. 

Ik ga op reis en ik neem mee….. Wie kent dit spel niet? Nummer een noemt op wat hij of zij meeneemt op vakantie. D volgende herhaald dit en zegt wat hij of zij mee zou nemen. De lijst wordt daarna steeds langer en steeds moeilijker om te herhalen. 

Roep een woord. De laatste letter van dit woord moet je weer gebruiken bij het volgende woord. 

Voor kleine kinderen is het leuk om auto’s te tellen met een bepaalde kleur. Als ze wat groter zijn is het leuk om merken te gaan tellen.

Wie ben ik of wat ben ik? Ook erg leuk om te spelen. Je zet een naam of een ding op papier. De rest moet dan raden wat jij op papier hebt geschreven. 

Geen ja of nee zeggen. Dit is een erg moeilijk spel. Iemand heeft een naam in zijn hoofd. De rest probeerde via vragen te stellen welk persoon jij in je hoofd hebt. Maar je mag niet met ja of nee beantwoorden. Doe je dit wel dan gaat de beurt over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s