Knutsel spullen vast leggen.

Wie kent het niet? Al die knutsel spullen van de kinderen. Van de peuterspeelzaal, kleuterschool tot en met de basis school.

Ik krijg ze nog dagelijks binnen. De meest mooie bewaar ik natuurlijk. Die plak ik op een deur in de kamer. De rest…… gooi ik weg. Daar krijg ik soms negatieve reactie’s op van mijn mede mens. Hoe kan je dat nou doen? Dat roept mijn zoon, dochter en de rest van de familie. Maar ik kan wel alles ophangen. En wat heb je dan? Een druk huis. Ook niet fijn voor een kind. En ouder 😁. Een deur vol met spullen in de woonkamer vind ik wel genoeg. En het ergste is nog dat niemand er uiteindelijk naar om kijkt.

Wat is de tip van mij? Maak van elk werkje van je kind een foto. Als ze tegen je zeggen: dit mag je nooit weg gooien! Dan bewaar ik dit werkje soms. Deze stop ik in een mapje die ik voor ze in de kast heb liggen. Of ik hang deze dus op aan die ene deur in de woonkamer. En de rest gooi ik stiekem weg nadat ik een foto heb gemaakt. Aan het einde van de kleuterschool tijd heb ik voor ze een digitaal foto boek met al hun werkjes erin. Oftewel niks weg gegooid. Alles is digitaal vast gelegd. En de meest mooie werkjes hebben ze nog steeds tastbaar in hun mapje. Iedereen blij. Een mapje en een digitaal foto album. Weinig  ruimte en heel veel herinneringen. Wat wil een mens/kind nog meer? 
Wie wil op zijn 18de verjaardag als hij/zij uit huis gaat nou een mega doos met rommel mee krijgen aan herinnering waar ze niks meer vanaf weten? Ok, ik geef toe dat sommige mensen dit vast leuk vinden. Maar ik geef mijn kinderen een digitaal boek mee van de kleuterschool en de rest van de lagere school. Dat past in elke kast. Makkelijk om te bewaren. En leuk om af en toe door te bladeren.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s