Verse groenten en kruiden uit de tuin door middel van bloempotten.

Ik ga er dit jaar weer voor. Onze tuin is vooral bestraat. Maar er staan wat bloembakken in en bloempotten. In onze grote bloembak op wieltjes zitten allerlei kruiden, planten. Bieslook, thijm, basilicum, munt en rozemarijn staan er nu in. Heerlijk te gebruiken in elke maaltijd.

Inmiddels heb ik ook een tomaten plant aangeschaft.

  
Onze kindjes vinden het heerlijk om in de tuin rond te lopen en dan wat tomaten te plukken en deze meteen op te eten. Verder heb ik nog een kruisbessen struik aangeschaft en sinds drie jaar hebben we frambozen uit eigen tuin. Heerlijk. Onze nieuwste aanwinst is een rode bessen struik. Geen idee of dit gaat lukken. 

We hebben ook twee rode peper planten. Zodat we een paar rode pepers per week hebben om in onze maaltijden te gebruiken. 

  
Grootste favoriet bij alle kinderen die hier over de vloer komen zijn de snack komkommers. Voorheen had ik twee plantjes. Maar dan was het echt vechten wie er aan de beurt was om er een te plukken. Ik heb daarom dit jaar zes plantjes gekocht. Twee plantjes heb ik in een zak in de klimop heg opgehangen. De zak zit verstopt tussen de bladeren. En de takken groeien door de heg heen van links naar rechts. 

  
Elke dag kunnen we een paar komkommers plukken. Heerlijk voor naar school of bij het eten. Van de week had ik een oogst van 10 mini komkommers. De visite was nog niet binnen, met twee kinderen of de komkommers waren al op. 

  
Oh ja, de foto’s zijn ook echt van onze eigen tuin plantjes. Niet van het internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s