Vanaf welke leeftijd zoeken de kinderen zelf hun kleren uit?

Ik heb een zoon van bijna zeven jaar en een dochter van ruim vijf jaar. Kunnen deze kinderen zelf hun kleren uitzoeken? Ik ben zo’n moeder die het hele huis rond rent en ondertussen allerlei huishoud taken doet.  S’morgens het rondje rolluiken/gordijnen open, de bedden opmaken en pyjama’s opruimen. En s’avonds de gordijnen/rolluiken dicht, bedden openslaan en als de kids op bed liggen de kleren klaar leggen voor de volgende dag. Nooit over nagedacht dat de kinderen ook zelf iets kunnen doen. En het grappige is nu ik mijn dochter meer taakjes geeft, ze helemaal blij is dat ze mee mag/kan helpen.

  
Ik laat ze nu dus ook zelf de kleren uitzoeken voor de volgende dag. Soms komen er bloesjes tevoorschijn op een dag dat ze gym hebben. Dat hoeft niet erg te zijn. Maar aangezien onze dochter altijd alle knoopjes van onder tot boven los maakt en dit best veel tijd kost, vind ik dit niet handig op een gym dag. En ja, ik heb al verschillende keren gezegd dat er maar een paar knoopjes open hoeven maar dat komt nog niet binnen.                                       Ik begin met de vraag welke dag het morgen is. Wat is de planning. Hebben we met een gym dag te maken. Wat is het weer. En wat is dan handig om te dragen. Niet verkeerd om de raderen te laten draaien. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s