Koningsdag: drijvend defilé.

Koningsdag heeft dit jaar een nieuwe stijl. Op 27 april blaast een oude traditie ten tijde van koningin Juliana nieuw leven in: het defilé. Niet een stoet die langs een bordes kruiert, maar een stoet van zo’n vijftig vaartuigen die langs de kade van het Groothoofd in Dordrecht varen.                                         http://www.koningsdag27april.info Als je op de link hiernaast klikt, krijg je het totale overzicht van wat er te doen is in Nederland in de grote steden. Dus mocht je op stap willen gaan is het handig om je voor te bereiden wat je graag zou willen zien.                                                                                                                                                                Via een speciale gratis app voor de telefoon of tablet kan de route die de Koning en zijn familie door de historische binnenstad van Dordrecht afleggen, worden herbeleefd. De tocht van een kleine drie kilometer zal echter niet per bus en per bus gaan, maar zal lopend moeten worden afgelegd.

Wij blijven met de kinderen in Bennekom/Ede. We hebben een gezellige familie traditie. Voorheen gingen we met z’n allen naar oma’s huis. Nu oma er niet meer is gaan we nog steeds naar datzelfde huis. Onze oom woont daar nog. Een tante neemt de lekkerste gebakjes mee van Mekking.

  

Een ander neemt flessen oranje bitter mee. We hebben oranje chips te eten. En natuurlijk heeft praktisch iedereen iets roods, wit, blauws of oranje aan. De televisie staat ook altijd aan. Niet netjes met visite. Maar op deze dag is het leuk om te volgen hoe het met het koningspaar en de familie gaat.

Bij droog weer is het altijd leuk om in de middag over de markt te lopen. Dit heeft bijna elk dorp wel. Als kind vond ik deze dag met familie altijd zo gezellig. Dit wil ik graag doorgeven aan onze kinderen. Gezellig samenzijn. 

Vorig jaar waren wij op Koningsdag met familie in Engeland. Daar hadden we een huwelijksfeest. Maar op de 27ste april moesten we toch even aan Nederland denken. De televisie in het huisje had geen bereik van zenders (en onze gsm ook niet). Gelukkig haalde mijn oom de oranje fles uit zijn koffer 😁. In het zonnetje in de middle of nowhere hebben we toen geproost op de koning. Cheers!

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s