Apps bouwen op school van de toekomst.

De school van de toekomst staat in Weesp, waar kinderen met een 3-D printer koekjes en kunst namaken. Waar de gymles een danscompetitie op liedjes is met behulp van de Xbox en de leerlingen via Skype met leerlingen uit een andere  plaats er achter moeten komen waar die school staat.

  

Er moet ook ‘gewoon’ gerekend, gelezen en geschreven worden. Deze school in Weesp is nu een grote uitzondering wat betreft de manier van lesgeven. Maar als ik er zo over lees is dit wel de toekomst. Je kan iedereen wel een I-pad geven en daarop lesmateriaal zetten. Maar deze school gaat zoveel verder.                           Groep 7 leert bijvoorbeeld een spelletjes-app bouwen, dan leren ze meteen programmeren 😳. Voor het onderdeel taal hangen de scholieren aan de ‘Twittermuur’ hun belangrijke boodschappen van maximaal 140 tekens. Via mysterie skypen moet een leerling erachter komen waar de andere school staat. Dit is weer een onderdeel van topografie. Mijn oren klapperen hiervan. Maar volgens de krant klopt dat ook wel.  Het schijnt dat de ouders prima met een mobieltje kunnen omgaan. Maar deze school stond ervan versteld hoeveel ouders geen idee hebben hoe ze een werkstuk op de pc moeten maken. En een powerpoint presentatie is nog moeilijker voor ze. Ik geef voor mezelf toe dat ik niet alles weet van de pc. Maar een werkstuk of een powerpoint presentatie, tsssss, dat lukt me echt wel….. denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s