Hoe bezuinigen jullie?

Ik was, dacht ik, al zuinig bezig. De verwarming stond hier nooit hoger dan op 20 graden. Als de kinderen bij hun vader zijn gaat deze niet eens aan. De reden omdat ik dan vaak werk of, bij een vriendin ben of alleen thuis zit. Ik heb het door mijn hormoonpillen nooit koud. Ideaal. Nog steeds zijn deze pillen geen aanrader hoor. Ik loop graag op blote voeten in huis. Zo warm heb ik het vaak. Ik ben nu ook zo blij dat het 18 graden is in huis. Precies goed voor mij. Lekker koel aan de voeten.

Als de zon schijnt gooi ik de gordijnen los. Als het koud is gaan ze dicht inclusief de screens.

Als ik mijn kinderen thuis heb dan weten zij dat ze lekkere warme sokken aan moeten trekken. Als je voeten warm zijn dan voelt je lichaam ook lekker warm. Eenmaal stil zittende op de bank pakken zij weleens een deken. Ik bedenk mij ineens, ik kan de kersenpit weer eens tevoorschijn halen.

Wat kunnen wij nog meer doen om te besparen? Ik roep regelmatig tegen de vrinden van mijn kinderen; deur dicht!

Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

3 thoughts on “Hoe bezuinigen jullie?

  1. Hier ook, verwarming lager. Korter douchen. Goede tochtstrips. Wasjes draaien we alleen in het weekend. Lampen zijn vervangen voor LED lampen. En omdat we deze ook nog eens per spot kunnen bedienen, hoeft niet alles van 1 lamp aan. Sinds enige tijd zijn we nog meer op de boodschappen gaan letten. Het is echt schrikbarend hoe duur alles is geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s