Werkdruk.

Overal zoeken ze meer personeel. Zo ook in de gezondheidszorg. Er was al een tekort. Maar door corona, hoge werkdruk, is er nu nog een groter tekort. Personeel is nu zelf langdurig ziek of lopen weg.

Ik neem graag weekenddiensten die openstaan over. Neem wordt nam. De diensten waren vaak prima te doen. Van de twaalf uur bereikbaar zijn werkte ik een paar uur. Maar de laatste tijd is de werkdruk hoger geworden. Prima voor mijn overuren die ik gebruik om de schoolvakanties vrij te zijn. Maar toch wordt dit mij nu een soort van teveel.

De β€˜gewone’ werkdagen werden ook zwaarder. Wachtlijsten die weg gewerkt moesten worden. Volle operatie programma’s. Dus elke dag overwerken. De nachtdiensten zijn drukker. Voorheen sliep je weleens in je nachtdienst. Nu ook wel, maar veel minder. Mijn laatste doordeweekse dienst zag ik twee uur mijn bed. Oftewel, ik werkte van 14:30 tot 2:00. Daarna van 4:00 tot 7:30. Dan snel naar huis. Paar uurtjes slapen en om 12:00 had ik mijn dochter weer thuis.

Daar komt bij dat ik een dagje ouder wordt (gelukkig maar). Voorheen nam ik dus veel diensten over. Ik ga nu toch minderen. Die over uren maak ik toch wel. Maar ik moet echt aan mijn gezondheid gaan denken. Ik heb inmiddels ook nog een te hoge bloeddruk.

Spullen staan klaar om een dag vullend programma door te komen.
Dit was gisteren. Een twaalf uursdienst gedraaid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s