Hoe kies je nu in corona tijd een middelbare school?

In deze tijd van geen open dagen is het zo lastig om een middelbare school te kiezen. Je kan niet een school inlopen om het gevoel te krijgen. Je moet het nu hebben van internet. De websites van de scholen. Maar ook de digitale open dagen. Ik hoorde in een documentaire dat je de digitale open dagen niet te serieus moet nemen. Ze kunnen de beste camera mensen hiervoor inhuren.

Lees de websites. Kijk de filmpjes. Rij naar een school toe, loop daar (buiten) even rond. Stel eventueel vragen aan docenten via mail. Zij geven graag antwoord. Zo heb ik het ook met mijn zoon gedaan. Hij was afgelopen donderdag middag extra vrij. Ik heb hier meteen gebruik van gemaakt. Wij zijn bij drie scholen wezen kijken.

Ik heb ook nog oud klasgenootjes van mijn zoon benaderd. Van elke school een. Afgelopen zaterdag hebben zij contact gehad. De een via FaceTime en de ander via de app.

De inschrijf formulieren hebben wij in huis. Er volgt nog een mini vergadering met papa, mama en Daan. Dan nog even een nachtje erover slapen. Hopen dat de goede keus wordt genomen.

Fingers crossed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s