Berg…..

Mijn dochter had als baby altijd berg. Oftewel korsten op haar hoofdhuid. Toen zij ouder werd had zij dit nog steeds. Ik ging naar de huisarts. Meneer koekepeer zei; het is niet anders. Accepteren. Lekker dan.

Vorige week werd mijn dochter uit de klas gehaald. Alleen zij. Twee dames bekeken haar hoofd. Arme Eva. Dat zelf vertrouwen is al niks bij haar. En dan moet je de klas uit. En waarom? Eva wist thuis niet-betaalde vertellen waarom. Ze kwam thuis met dit verhaal en voelde zich heel onzeker. Ik zei; lieverd, jij hebt berg, roos…. Waarschijnlijk denken ze dat jij neten hebt. Iets met hoofdluis. Eitjes, etc. Maar dat is niet zo. Maak je niet druk.

Maar ja. Dan ben je 11. En ben je weer een uitzondering. Voelt voor haar niet goed.

Nu is mijn vraag; wie heeft de tip tegen berg op oudere leeftijd? Of roos op jonge leeftijd zonder agressieve middelen? En nee, het zijn geen shampoo resten. Ik spoel al maanden haar haren uit tijdens het douchen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s