Oud Hollands snoepgoed.

Ik kwam op Facebook een advertentie tegen. Oud Hollandse snoepgoed. Ik keek. Warempel. Snap and Crackle……. Als ik die zie of proef dan denk ik aan op de zaterdag naar de markt gaan met vriendinnen. Wat vond ik dit een lekkernij. Als je dan weer zo’n snoepje eet dan komen al die herinneringen weer naar boven. Is ook bewezen. Smaak maakt herinneringen.

De kersen lollies die je aan je oor hing. De schelpjes; en maar likken en likken. Bubble gum kauwgom in een tube. Zwart wit poeder. Geweldig. Knetter poeder in een zakje met een lollie. Mijn zoon at deze laatste in het bijzijn van zijn stiefbroer. Wat moesten ze lachen om het geknetter uit Daan zijn mond. Ik zei; hoezo je lollie dippen in de poeder en dan likken…. vroeger leegde ik gewoon dat zakje in een keer in mijn mond. Dat deed Daan ook. Een explosie. Wat hebben wij gelachen. Ach het is allemaal ongezond. Maar ik wilde ze iets van cultuur, mijn jeugd meebrengen πŸ€ͺ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s