Mijn dochter, Indisch koken en ik.

Ooit heb ik een cursus Indisch koken gevolgd. Ik ben er dol op. Mijn dochter ook. Vandaag hebben wij voor morgen het eten voorbereid. Indisch eten is de dag erna het lekkerst.

De gehaktballen zijn gedraaid. Laat de kruiden er maar lekker intrekken. Ik twijfelde nog even over vandaag bakken. Toch gekozen om ze een nacht in de marinade te laten liggen. Morgen op tijd op het vuur. Daarna een heerlijke ketjap saus erbij. Ready.

De bonen. Laos, trassi, knoflook, een uitje, kokoscreme en sambal badjak. Deze zijn wel vanavond op het vuur gegaan. Met extra vocht. Dan kunnen de kruiden er goed intrekken vannacht. Morgen overdag kan het vuur weer onder deze pan aan. Genoeg vocht om alles te verwarmen en daarna lekker in te dikken.

Morgen bakken wij zelf onze kroepoek erbij. Pindasaus. En verder? Ik ben van de Indische opbak rijst. Je kookt een dag van te voren rijst. Je maakt je eigen kruidenpasta van ui, knoflook, pepertje, trassi, (sesam)olie en citroengras. Daarna schep je steeds een schepje rijst erin. Blijven roeren. Op een gegeven moment schep je alles opzij. Twee eieren in het midden. Roeren en roeren. Alles mixen. Njom njom. Heerlijk gebakken rijst.

Mijn kinderen zijn helaas niet heel erg dol op rijst. Zal ik dan gewoon noodles erbij doen? Dat vinden zij beidden lekker. Op zich ook prima. Noodles, Indische boontjes, gehaktballen in ketjap saus, zoetzure komkommer en verse kroepoek.

Ik weet nu al dat ik over heb. Mocht iemand nog een portie of twee lusten? Geef maar aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s