Hoe doen jullie het als juf of meester zijnde?

Ik geef het eerlijk toe. Ik trek het niet als juf zijnde. Ik werk al extra in de zorg. En dan ook nog eens juf moeten zijn.

Ik ben eens gaan nadenken. Waarom heb ik hier zo’n moeite mee? Gezellig met de kids aan tafel. Huiswerk, kopje thee. Is toch gezellig? Iets van saamhorigheid. En toch trek ik het niet.

Normaal als ik de kinderen heb en zij de ochtend op school zitten doe ik het huishouden, evt boodschappen, de beesten verzorgen, avond eten voorbereiden en de lunch verzorgen. Daarna eten wij gezellig samen een lunch. Als ik de kinderen daarna weer naar school gebracht heb ga ik slapen. Waarom? Omdat ik als alleenstaande ouder alles alleen moet doen. Omdat ik chemo/bestraling heb gehad en toch minder energie heb.

En nu werk ik of ik ben schooljuf. Ik ben meer dan fulltime bezig. En ik kan je vertellen; dat is zoooooo zwaar. Gelukkig krijg ik hulp van mijn ex en zijn vriendin. Zij nemen vele school taken op zich. Gelukkig maar. Want ik ga dit niet nog heel lang vol houden zoals het nu gaat.

Sterkte voor alle thuis meesters en juffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s