Knapperige spekjes.

Wil je je spekjes knapperig gebakken hebben? Ik ben daar dol op.

Tip 1, een kwartier van te voren uit de koelkast halen. Zo wordt het vet warmer en is deze zo weg bij het bakken.

Tip 2, 100 gram spekjes op 600 watt 4 minuten in de magnetron. Leg de spekjes op een bord. Daarover heen keuken papier. De punten onder het bord vouwen. Anders vliegt het papier de lucht in.

Bovenstaande tips komen van internet. Ikzelf gooi de spekjes altijd in een koekenpan met een beetje water. Voor mijn gevoel wordt de temperatuur extra heet door het water wat verdampt. Daardoor worden de spekjes, het vet ervan, extra heet. Wat voor verdamping zorgt. En dus geen aangebrande spekjes. Maar wel extra krokante spekjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s