Aardappel eters.

Ik ben dol op piepers. In elke vorm. Gebakken, gekookt, gefrituurd of gepoft. Dit geldt ook voor mijn broer. Alhoewel hij ze het liefst in een gezonde vorm heeft; gekookt of gepoft.

Mijn zoon lust gebakken platte piepers en friet. Mijn dochter friet en gekookte aardappels, geprakt met jus van oma.

Pffff. Ieder zijn ding. Maar wat een gedoe. Zodra de kids naar hun vader gingen kocht ik een klein zakje aardappels. In schil. Daarmee ben ik aan het experimenteren gegaan. Hopelijk komt hier iets uit wat wij als gezin lekker gaan vinden.

Zojuist de aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes gesneden. Deze in een koekenpan gedaan met wat water. Deksel erop. Zo kunnen de piepertjes gaar worden. Uit de tuin een takje rozemarijn geplukt. Deze erbij gedaan. Best een heftige smaak. Ik weet niet of ik dit ook zal doen als de kinderen deze maaltijd gaan proeven. Een knoflook in stukjes gehakt. Erbij gedaan. Wat Italiaanse kruiden. Lekker laten smoren. Toen de aardappels zacht waren de deksel eraf gehaald. Olie erbij. Vuur hoog. Zo kreeg ik een heerlijke aardappel pannenkoek met een krokante korst. En voor extra smaak deed ik er maggi over ๐Ÿคช. Een heerlijke ongezonde smaakmaker. Vroeger aten wij alles met maggi. En wij leven nog. Voor nu; af en toe een paar druppels maggi voor de smaak. Net even die finishing touch. Genieten maar. Ik vond het lekker. Zeker met verse bieslook uit de tuin. Volgende week ga ik dit mijn kinderen laten proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s