Hoe bereid je je kind voor op een prik?

Geen idee. Als jij de tip hebt…. graag.

Een jaar geleden hadden wij het geluk om voor weinig op vakantie te kunnen gaan. Naar Turkije. Ze waren daar al een keer met hun vader en zijn nieuwe gezin geweest zonder inentingen. Ging goed. Ik neem liever minder risico. Toen ik ging liet ik de kinderen inenten tegen hepatitis A en B. Ik kreeg de tip; als je over een jaar weer komt voor deze prikjes zijn de kinderen voor 30 jaar safe. Ik zeg, doen. Mochten ze weer met hun vader gaan heb ik niet de angst dat ze hepatitis kunnen oplopen. Kosten voor mij helaas. Deze tweede keer 132 euro ๐Ÿ˜ฑ. Gelukkig kan ik dit betalen. Gezondheid is niet te koop, behalve dit dan, haha.

Vorig jaar ging ik als eerste voor de prik. Geen centje pijn. Daarna de kinderen….. die begonnen ineens heel hard te huilen. Nou ja zeg. Wat is dat nou? Prikjes gehad. Traantjes gedroogd. Vorige week moesten ze weer voor de herhaling. S’morgens begon mijn zoon al; mam, is de naald lang? Hoe lang zit de naald in mijn arm? Doet het pijn? Hoeveel vloeistof gaat er in mijn arm? Pffff. Eenmaal in de wachtkamer van Vivre kwamen er tranen in zijn ogen. Hij vertelde mij dat hij zo mega bang was en dat hij wist dat het naderhand mee zou vallen. Maar hij kon de knop niet omzetten. 18:00. Wij waren aan de beurt. Eerst mijn zoon. Wiebelen met zijn benen, tranen in zijn ogen. Mijn dochter voelde de spanning en begon hard te huilen. Wat een ramp scenario zeg. Ik ben zelf totaal niet bang voor prikken of bloed. Dus mijn spanning voelden zij echt niet. De verpleegkundige was lief, relaxed en had humor. Me to. En toch….

Daan wilde de prik in zijn rechter arm. De reden? Je moet na de prik veel bewegen. Als ik hem rechts neem mam, ik ben rechts, dan moet ik vanavond extra gamen om te bewegen ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ.

Vraagt de verpleegkundige nog wat zij later willen worden. Mijn dochter roept haar hele leven al dat zij zuster of dokter wil worden. Zegt mijn zoon ineens; ik denk toch dat ik ook dokter wil worden. Najaaa. Dus ik zeg; je bent bang voor bloed en naalden! De verpleegkundige kwam toen met een super oplossing; je kan ook praat dokter worden. Haha. Ben benieuwd wat het gaat worden. Want praten kan hij. Als brugman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s