Gender neutraal.

Op een gegeven moment werd ik moe van dat gender neutraal gebeuren. Bij de Hema hebben ze geen jongens of meisjes kinderkleding afdeling. Alleen een gender neutraal gebeuren.

Bij de NS roepen ze niet meer om met dames en heren. Wel met geachte passagiers…..

En dan ga je koffie drinken bij een flat. Een soort buurthuis gebeuren. Ik zie een meisje in een jurk rond rennen….. en dan zegt iemand tegen mij; zij is als jongen geboren. Maar hij of zij is nu 3 jaar en voelt zich een meisje. Dus hij loopt in een jurk. Hij had lang haar waar hij trots op was. Zijn vader vond dit vreselijk en ging met hem naar de kapper. Zijn of haar moeder is het hier niet mee eens. Dit kind die als een hij is geboren en zich nu als een zij voelt heeft het moeilijk. Zijn vader vind dat zijn kind met een mannelijk geslachtsdeel zich ook als zodanig moet gedragen. Geen lange haren. Geen jurken. Zijn moeder zegt; ik accepteer zoals hij of zij zich voelt. Voor mij maakt het niet uit welk geslacht. En de maatschappij? Lastig. Ik denk dat dit, uiterlijk als jongetje, innerlijk als meisje, gekleed in een jurk het nog heel erg moeilijk gaat krijgen in deze maatschappij.

Pffff,ik was zo tegen dat gezeik van gender neutraal gebeuren. Maar nu ik dit van zo dichtbij zie, heb ik medelijden met deze kinderen/mensen. Wat een strijd moeten zij leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s