Waarom kun je de smaak uit zelfgemaakte ijsjes zuigen?

Als je zelf een waterijsje maakt, van bijvoorbeeld ranja, gaat het bevriezingsproces heel langzaam. Als eerste vormt het water ijskristallen. De nog niet bevroren ranja wordt daardoor geconcentreerder. Daardoor bevriest deze later. En smelt het ook eerder. Zo zuig je de ranja uit het ijs.

Fabrieksijsjes worden heel snel ingevroren. Zo blijft de smaak beter verspreid door het ijsje. Bovendien bevatten fabrieksijsjes meestal bindmiddelen. Die binden het water aan de smaakstoffen. Hierdoor blijft het ijs ook zachter dan thuis gemaakte waterijsjes. Leuk om te weten, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s