Ook ik mis tanden en kiezen door de chemo en/of bestraling.

Ik hoor het steeds vaker. Gebits problemen nadat mensen de ziekte kanker hebben overwonnen. Ikzelf heb chemo’s en bestralingen gehad. Voordat ik hieraan begon kreeg ik een extra check bij mijn tandarts. Er werden zelfs foto’s gemaakt. Toen ik aan al deze behandelingen begon was mijn gebit tip top in orde.

En nu? Na mijn chemo’s en bestralingen mis ik links een complete kies. Kosten; 2100 euro voor een brug. Aan de rechterkant mis ik nog niks. Daar staat wel een kauwkies op springen. Als ik deze snel laat repareren voordat deze echt afbreekt ben ik maar 750 euro kwijt. Ik krijg per jaar 500 euro vergoed aan tandarts kosten. Aangezien ik afgelopen jaar een afgebroken kies heb laten trekken, normale controles heb gehad heb ik nog 150 euro. Oftewel, als ik die belangrijke kies laat repareren dmv een kroon ben ik 600 euro kwijt. Pfew. Wat een geld. Door die K ziekte kan ik niet meer uren werken. Die energie heb ik nu nog even niet. FinanciΓ«n worden door deze ziekte er niet beter op. En dan helpt je zorg verzekeraar je niet eens mee voor een gezond gebit. Ik blijf dit heavy vinden. Ik weet niet of ik met links of rechts moet kauwen. Misschien maar overgaan op vloeibaar? Echt 😱, voor de rest van mijn leven?

Ik ben zo blij dat ik deze ziekte heb overwonnen. Ik wil graag door voor mijn kinderen van nu 9 en 10 jaar. Hoe fijn is het dat het mij gelukt is om te blijven werken. Ik werk voor hun en mijn toekomst. Ik werk voor mijn centen!

Ik heb nog een heel leven voor mij. Helaas werkt mijn gebit niet mee. Dit heeft te maken met de ziekte kanker. Dure chemo’s en bestralingen worden vergoed. Een renovatie van een gebit niet….. bizar toch?

Deel dit bericht als je vindt dat dit wel vergoed moet worden. Onze premier hoort geen klachten en vindt het vooralsnog niet nodig. Deel dit bericht……. ik ben bang dat dit niet eens zin heeft…. zal een meneer de premier echt iets met dit bericht doen? Ik denk het niet. Misschien de zorgverzekeraar? Waarschijnlijk ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s